Evaluare

Comisii de Evaluare

Fiecare secţiune a Sesiunii de Comunicări Ştiinţifice Studenţeşti a Facultăţii Transfrontaliere, va avea o comisie de evaluare, compusă din preşedinte, trei membri şi un secretar, care va analiza conţinutul şi prezentarea lucrărilor științifice de către studenți. Comisiile sunt formate din cadre didactice ale departamentelor Facultății Transfrontaliere din cadrul Universității ”Dunărea de Jos” din Galaţi (componenţa comisiilor poate fi consultată AICI).

Evaluarea lucrărilor

Pentru evaluarea lucrărilor se va ţine seama de conţinutul ştiinţific și calitatea lucrării prezentate (actualitatea subiectului, originalitate, calitatea informațiilor tehnice și a rezultatelor științifice, documentare, abordare personală, realizare practică), precum şi de modul de prezentare a rezultatelor (corectitudinea şi coerenţa exprimării, limbajul de specialitate, încadrarea în timp).

Fiecare membru al comisiei va acorda o notă fiecărei lucrări. Nota finală este media aritmetică a tuturor notelor membrilor comisiei.

În funcție de notele finale obținute, pentru fiecare secţiune se vor acorda premiile I, II şi III. 

Preşedintele de secţiune şi secretarul se vor asigura că lucrările sunt urcate pe platforma Microsost Teams până la data începerii jurizării (26 mai 2020). De asemenea, preşedintele de secţiune va întocmi o grilă de evaluare plecând de la criteriile generale - conţinutul ştiinţific și calitatea lucrării prezentate (actualitatea subiectului, originalitate, calitatea informațiilor tehnice și a rezultatelor științifice, documentare, abordare personală, realizare practică), modul de prezentare a rezultatelor (corectitudinea şi coerenţa exprimării, limbajul de specialitate, încadrarea în timp), la care poate adăuga criterii specifice ariei de cercetare. Preşedintele va transmite către membrii comisiei grila de evaluare, va colecta grilele de evaluare imediat după încheierea sesiunii, şi va întocmi, pe baza lor, ierarhizarea. Documentul cu premiile obţinute va fi semnat de către preşedinte şi trimis către responsabilul de secţiune, care va transmite la rândul său celor două persoane responsabile, respectiv lect.univ.dr. Alina Florentina Săracu – pentru Departamentul de Ştiinţe Aplicate şi lect.univ.dr. Oana Gheorghiu, pentru Departamentul de Ştiinţe Generale. Ulterior, toate listele cu premii vor ajunge la organizatorul Sesiunii Ştiinţifice Studenţeşti de la Facultatea Transfontalieră, lect. univ.dr. Delia Oprea.